3R ŠKOLSKO ZVONO

Električno školsko zvono zamijenite ugodnom glazbom po Vašem izboru.

Što je 3R ŠKOLSKO ZVONO?

3R ŠKOLSKO ZVONO je računalna aplikacija koja omogućuje da mehaničko školsko zvono zamijenite ugodnom glazbom po Vašem izboru. Također, u trenucima dok ne traje nastava, moguće je reproducirati prigodne glazbene sadržaje u cilju postizanja željene atmosfere.

Kratki pregled mogućnosti:

 • Aplikacija prati trenutno vrijeme i datum, te u zadanim trenucima reproducira zvučni zapis (npr. melodiju zvono, pjesmu, obavijest…).
  Nakon namještanja radi samostalno, te računalu na kojem je pokrenut ne smanjuje performanse.
 • Aplikacija može pohraniti neograničeno mnogo različitih modela satnica i različitih glazbenih listi.
 • Svakom datumu u godini dodjeljuje se model satnice po kojoj Školsko Zvono radi.
 • Izmjene u modelima satnica jednostavne su i logične.
 • U svakom trenutku aplikacija prati stanje sustava, te je moguć uvid u izvršene i nadloazeće događaje tijekom radnog dana.
 • U slučaju nestanka struje, pri ponovnom paljenju računalo ponovo pokrene program koji se automatski aktivira.
 • Školsko Zvono omogućuje različite vrste zvona umjesto klasičnog električnog zvona (moguće je koristiti zvučne zapise sa računala).
 • Računalni program i upute koje se nalaze na instalacijskom CD-u su na hrvatskom jeziku.

3R ŠKOLSKO ZVONO napredna je aplikacija koja može ispuniti sva očekivanja neovisno o složenosti satnice i strukture pojedine škole. Nastala je kao rezultat suradnje tvrtki „ELHOR" i InDATA tehnologije d.o.o. na osnovi iskazanih potreba nekoliko zagrebačkih škola i u potpunosti je hrvatski proizvod

Često postavljana pitanja

3R Školsko zvono namijenjeno je bilo kojoj ustanovi koja ima potrebu označavanja početka i kraja određenih aktivnosti. Npr. škole prilikom označavanja početka i kraja sata, za puštanje glazbe pod odmorom, za promjenu klasičnog zvuka zvona, itd. Isto tako može se koristiti u ugostiteljskim ili sličnim objektima na način da se unaprijed odrede glazbene liste i trenuci njihova izvođenja.

Potrebno je osigurati:
 • računalo s Microsoft Windows operacijskim sustavom (Windows 7 ili noviji)
 • audio sustav tipa zvučnici-pojačalo (npr. razglasni sustav)

Da. 3R Školsko zvono se spaja na sustav kao i bilo koji drugi uređaj za reprodukciju audio sadržaja i zauzima samo jedan ulazni kanal audio sustava.

Ne treba, moguće je koristiti bilo koji audio sustav s jednim slobodnim ulaznim kanalom.

Podržan je MS Windows operacijski sustav (Windows 7 ili noviji). Ostali operacijski sustavi (npr. Android, Linux, MacOS, ...) nisu podržani.

Može. Program Školsko zvono radi u „pozadini“ i ne smeta korisniku koji obavlja neke druge poslove na istom računalu.

Broj satnica nije ograničen. Isto tako, za svaki datum u godini moguće je definirati proizvoljnu satnicu.

Može. Korištenjem razglasnog sustava, može se odrediti proizvoljni zvuk zvona, bez ikakvih ograničenja (npr. u školama gdje se paralelno održava nastava sa različitim satnicama, moguće je svakoj grupi definirati različiti zvuk zvona, kako ne bi bilo zabune kome počinje ili kome završava nastava).

Postoje pisane upute za korištenje računalnog programa 3R Školsko zvono, na hrvatskom jeziku.

Moguće je. U programu se kreiraju liste s glazbenim datotekama koje se kasnije reproduciraju u željenim trenutcima (npr. Definira se lista pjesama koje se reproduciraju samo u pauzama između satova, pa neka druga lista za veliki odmor, za period prije početka nastave, za školsko ples ili bilo koju drugu prigodu). Broj različitih glazbenih listi, kao i broj glazbenih datoteka na pojedinoj listi nije ograničen.

Cijene

Cijena licence za aplikaciju 3R Školsko zvono iznosi 96,00 € + PDV = 120,00 € (904,14 kn)

Reaktivacija licence iznosi 25% osnovne cijene licence: 24,00 € + PDV = 30,00 € (226,04 kn)